Schorten kopen? 10 tips

Kwaliteitsschorten

Schorten kopen? 10 tips

Schorten kopen

Schorten kopen voor uw bar, restaurant, café of marktkraam? In dit nieuwsbericht staan 10 onmisbare tips! Een schort of sloof lijkt een eenvoudig kledingstuk, toch kunnen er nog veel dingen fout gaan bij het aanschaffen.

Maak niet de fouten die anderen ook hebben gemaakt, door lage kwaliteitsschorten te kopen. Vandaar de tips:

schorten kopen fout

Passen de schorten en sloven wel bij mijn bedrijf?

Tegenwoordig zijn schorten een essentieel onderdeel van de bedrijfskleding van een kok. Belangrijk voor de uitstraling van het bedrijf. Oorspronkelijk zijn schorten ervoor om je eigen kleding te beschermen tegen viezigheid, tegenwoordig is het veel meer dan dat!

Opzoek naar een rechttoe-rechtaan schortje? Of wil je echt een kledingstuk die bij uw bedrijfskleding past en bij de rest van de styling van uw bedrijf? Bij de Schortenfabriek hebben we een breed assortiment aan kleuren en modellen. Deze kleuren kunnen ook gecombineerd worden. Kortom: Er is veel mogelijk. Vraag bij een van onze verkooppunten naar de mogelijkheden.

Kunnen de schorten industrieel worden gewassen?

Schorten en sloven worden intensief gebruikt in het bedrijf. Dit zijn de kledingstukken die alle viezigheid en vuiligheid opvangen. Het is daarom van belang dat er intensief op hoge temperaturen gewassen kan worden.

Materialen die op een hoge temperatuur gewassen kunnen worden hebben vaak ook een hogere kwaliteit en een langere levensduur.

Kan ik schorten laten bedrukken?

Een schort of sloof zonder uw logo is slechts een kledingstuk. Een schort of sloof met een bedrijfslogo is jouw kledingstuk. Door een logo kun je aan je klanten laten zien wie je bent!

Onze artikelen zijn uitermate geschikt voor borduren of bedrukken.

Wilt u meer te weten komen over schorten borduren of schorten bedrukken? Lees dan ook onze andere blogs.

Waar worden de schorten en sloven gemaakt?

Bij de Schortenfabriek zijn we er trots op dat onze productie zich in Nederland bevindt.

Tegenwoordig is er veel Oosterse import op de Nederlandse markt te vinden. Deze worden in grote eenheden geïmporteerd, met als gevolg: veel van hetzelfde! Geen aandacht voor de persoonlijke wensen van de klant en kwaliteit is niet altijd gegarandeerd. Uiteraard kan er bij geïmporteerde schorten wel maatwerk worden verricht, dit gaat vaak gepaard met grote afnames en lange levertijden.

Helaas hebben we niet altijd zicht op de arbeidsomstandigheden aan de andere kant van de wereld. Daarnaast is de confectie-industrie in Nederland grotendeels verdwenen de afgelopen decennia.

Van deze omstandigheden is bij de Schortenfabriek geen sprake. Eerlijk oerhollands vakwerk!

Heeft het schort voldoende draagcomfort?

Op een werkdag wordt bedrijfskleding langer gedragen dan vrijetijdskleding. Waarom niet kiezen voor het hoogste draagcomfort? Kijk eens naar de volgende aandachtspunten:

  • Heeft het schort een loopsplit? Schorten en sloven kunnen worden voorzien van een loopsplit, zodat de drager zich makkelijker kan bewegen in de keuken of tijdens het bedienen.
  • Is de nekband van het schort verstelbaar? Door de nekband de verlengen of te verkorten kan het schort op de gewenste hoogte worden gedragen.
  • Zijn de banden aan de achterzijde lang genoeg? Sommige schorten of sloven hebben van die korte achterbanden. Deze kunnen enkel aan de achterzijde worden dichtgeknoopt. In de praktijk zie je vaak de schorten aan de voorzijde worden dichtgeknoopt, hiervoor moet de banden wel lang genoeg zijn.

Wanneer wordt de bestelling geleverd?

Heeft u schorten en sloven gekozen voor u en uw personeel? Dan is het altijd vervelend om maanden te moeten wachten op de nieuwe bestelling. Vaak worden nieuwe schorten besteld wanneer de oude zijn versleten, je hebt geen zin om maanden in versleten schorten rond te lopen.

Bij de Schortenfabriek is dit niet het geval! We hebben een efficiënte werkwijze en productie dicht bij huis. Doorgaans wordt een bestelling binnen 5 t/m 15 werkdagen geleverd.

Is het schort leverbaar in verschillende maten?

Niets lijkt vreemder dan een serveerster of een kok een schort draagt dat te lang of te kort is. Een manier waarop je kunt zien dat er hoge kwaliteit schorten zijn gekocht, is dat ze altijd perfect zitten. Vraag aan uw schorten leverancier of er verschillende maten beschikbaar zijn. Bij schorten geldt: one size fit’s not all. 

Schorten van de Schortenfabriek zijn ook leverbaar met een figuurnaad. Hierdoor sluit het schort of sloof beter aan op uw lichaam. Een figuurnaad zorgt voor een betere pasvorm!

Figuurnaad halterschort

Zijn de schorten en sloven sterk genoeg?

Schorten beschermen uw kleding, maar zijn ze zelf wel sterk genoeg? Laat je goed informeren naar de kwaliteit van het materiaal en samenstelling van de stof. Daarnaast hebben schorten en sloven een aantal kwetsbare punten, voornamelijk bij de aanbrengpunten van de banden. Hier kunnen schorten wel eens gaan scheuren.

Bij de Schortenfabriek gebruiken we materialen met een stevige kwaliteit stof van 245 gr/m2. Dit zorgt voor een stevig schort en lange levensduur. De stof is samengesteld uit 65% polyester en 35% katoen. Voor ons een optimale verhouding voor een perfect kleurbehoud, zelfs naar vele malen wassen. Op kwetsbare punten, waar schorten eventueel zouden kunnen scheuren brengen wij verstevigende trenzen aan.

Extra tip: kies bij denim stof altijd voor nieten! De metalen nieten geven de spijkerschorten een stoere uitstraling.

Zijn de schorten scherp geprijsd?

Wij hebben het hele productie proces in eigen beheer, zonder prijs opdrijvende tussenschakels. Hierdoor kunnen wij onze schorten en sloven tegen een zeer aantrekkelijke prijs aanbieden.

Voor de materiaalkeuze kiezen we altijd voor de hoogste kwaliteit, een lange levensduur is altijd nog het goedkoopste!

Waar kan ik de schorten kopen?

Onze dealers willen u graag verder helpen. Ze kunnen u alle mogelijkheden laten zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *