Waarom schorten borduren?

Kwaliteitsschorten

Waarom schorten borduren?

Schorten borduren

Waarom schorten borduren? Een schort zonder personalisatie is enkel maar een schort. Een schort met jouw geborduurde logo is jouw schort!

Jouw bedrijfslogo op een schort is een perfecte manier om je bedrijf te presenteren. Tegenwoordig zijn er vele personalisatietechnieken op de markt. Waarom zou je kiezen voor borduren? Wat voor voordelen heeft borduren ten opzichte van bedrukken. Heeft schorten borduren ook nadelen? In dit nieuwsbericht behandelen we alle voor- en nadelen van het borduren van schorten.

Borduren voordelen

Borduren heeft vele voordelen ten opzichte van bedrukken. Hieronder hebben we overzichtelijk alle voordelen op een rij gezet.

Borduren is duurzaam

De machine stikt het logo met naald en draad in en door het schort, wanneer de borduring klaar is kan het er niet meer uit. Daarnaast kan de borduring op hoge temperaturen worden gewassen zonder dat het krimpt of verkleurd. Een borduring is ook slijtvast, erg belangrijk voor schorten die intensief in de horeca worden gebruikt.

 Het voordeel van borduren is: De borduring gaat net zo lang mee als het schort zelf.

Borduren heeft een luxe uitstraling

De borduurtechniek geeft het logo een unieke uitstraling. Het logo komt als het ware bovenop de stof te liggen. Het lijkt wel of het logo een 3d-effect heeft.

Meerdere kleuren mogelijk

Het wisselen van kleuren gaat bij een borduurmachine automatisch, daarom zijn er geen meerkosten verbonden aan logo’s met meerdere kleuren. Wel is er sprake van een maximaal aantal kleuren (vaak 12 of 15 kleuren), dit is voor de meeste logo’s meer dan genoeg. Dit is een groot voordeel ten opzicht van zeefdrukken, waar de kosten per kleur worden berekend.

Borduren is niet altijd duur

Borduren is zeer duurzaam en heeft een luxe uitstraling. Hierdoor denken vele mensen dat borduren duurder is dan bedrukken. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. In sommige gevallen is borduren aantrekkelijker. Vraag uw dealer naar de actuele prijzen.

Groot keuze uit standaard lettertypes

Lettertypes kunnen worden ingetypt en gelijk worden geborduurd op het schort of sloof. Voor standaard lettertypes zijn er geen eenmalige programmakosten (opstartkosten). Groot voordeel ten opzicht van bedrukken. Ideaal voor het plaatsen van persoonlijke namen op de schorten.

Borduren nadelen

Helaas heeft borduren ook een aantal nadelen, hieronder een overzicht:

Dunne materialen borduren

Kledingstukken van een dunne kwaliteit kunnen lastig worden geborduurd. Tijdens het borduren kan de stof scheuren of dat het om de borduring gaat ‘trekken’. Dit gebeurt bijvoorbeeld met t-shirts of dunne overhemden. Bij deze producten kan de stof kapot worden geborduurd.

De schorten van de Schortenfabriek zijn gemaakt van een stevig materiaal en uitermate geschikt om te borduren.

Kleine details zijn moeilijk te borduren

Het aanbrengen van een logo met naald en draad heeft een ander nadeel, namelijk dat de kleine details niet goed te realiseren zijn. Deze kunnen beter achterwege worden gelaten of worden vergroot. De borduurder informeert u over wat wel en niet mogelijk is. We geven u graag advies.

Achterzijde van de borduring zichtbaar.

De borduring wordt door de stof heen geborduurd. Aan de achterzijde is verstevigend materiaal en de achterzijde van de borduring zichtbaar. Voor de meeste kledingstukken is dit geen probleem. Het is niet ideaal voor sportkleding, waarbij de borduring direct in contact komt met de huid.

Kleurovergangen zijn moeilijk

Doordat er met kleuren garen wordt gewerkt, is het lastig om vloeiende overgangen te realiseren. Hiervoor is een druktechniek beter.

Geïnteresseerd in schorten borduren?

Het schorten borduren heeft een aantal nadelen, daarentegen: de voordelen zijn enorm. Een borduring gaat net zolang mee als de Schorten van de Schortenfabriek! De Schortenfabriek beschikt over een eigen borduurstudio. Het borduren van uw logo wordt perfect afgestemd op de rest van het productieproces van de schorten en sloven. Onze dealers zijn ook bekend met deze borduurtechniek. We helpen u graag verder!

Hieronder nog een film van een borduurmachine aan het werk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *